Nellikevej 14, Vester Saaby, 4330 Hvalsø, Naturgruppen: 42 18 56 23, Skovgruppen: 21 18 87 31
De 4 elementer
Naturen på og omkring legepladsen – de 4 elementer: Jord, Vand, Ild og luft.

Oplevelsen af alle fire elementer:
.
Det er vores ønske at børnene i børnehaven skal få en forståelse og en respekt for naturen. Det er arbejdet med de 4 elementer med til at give på en god, spænende og jordnær måde.
 

Jorden:
Vi har flere højbede som vi dyrker med grøntsager, krydderurter og blomster.
Grøntsagerne dyrkes og spises, krydderurterne duftes og smages – og blomsterne plukkes og der laves parfume, buketter og meget andet af alt hvad der står i bedene og hvad som står udenfor.
Når vi går ud og løfter sten, træstubbe og lign. Ser vi på alle de dyr som på forunderlig vis lever og trives godt under disse ting – og så får vi en god snak om dem.
Hvad de lever af, hvordan de lever og hvorfor de lever netop hvor de gør.
 
Billede 1
Billede 2
Vandet:
Som de fleste ved, er børn glade for at lege med vand - og derfor har vi lavet en stationær vandbane ved Bumlehuset og hvem ved hvad den kan føre til????
Vand er jo mange ting, alt afhængig af årstid. Det kan være flydende eller frosset – eller dejlig mudder, og det er en evig kilde til forundring og mange forunderlige oplevelser for alle. Regn, vand og meget våde børn – Snehuler, snebolde, snedamer og mænd, kælkebakker – Sol, vandkamp, regnbuer,
Ilden:
Bålhuset:
Ild har altid fascineret mennesket – den er levende, smuk, spænende og farlig. Hvordan man laver et bål, hugger brænde – Prøv det med jeres børn, hvis I har mulighed for det – de fleste børn synes disse ting er gode og sjove at lave.) Hvordan man bygger bålet op og endelig tænder det – for at se flammerne lave alle mulige former, farver og eventyr udspiller sig lige foran dem. Apropos eventyr, så er bålhuset et rigtig godt sted at fortælle historier om alt mellem himmel og jord. Børnene skal lære at have respekt for ilden, da den er farlig og kan forårsage stor skade hvis man ikke er forsigtig.
Billede 3
Billede 4
Luften:
Vejret:
Blæsevejr, drager, sus og dus – Vindmøller vindmålere vindfrakker. Kold bidende vind om vinteren og lun svalende sommervind.

Udendørs liv giver så mange oplevelser.

Sidst opdateret 20. maj 2010